2 στροφές πριν το φινάλε της φετινής SL2…οι εξωαγωνιστικές μάχες, κρίνουν τους υποβιβασμούς!

Μπορεί οι ομάδες της Sl2, να έχουν στρέψει την προσοχή τους στο φινάλε του πρωταθλήματος, για τις τελευταίες δυο αγωνιστικές και την μάχη της παραμονής να δεσπόζει…όμως αλλού φαίνεται πως θα κριθεί η υπόθεση της σωτηρίας για τους 8 μονομάχους…μεταξύ άλλων, δυστυχώς και ο Πανσερραϊκός!

Απο την 10η θέση και τον Απόλλωνα Πόντου στους 36 βαθμούς μέχρι και την 16η θέση και τον προτελευταίο Ολυμπιακό Βόλου (26 βαθμοί), υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, εντός κι εκτός γηπέδων. Η μόνη ομάδα που έχει υποβιβαστεί σίγουρα, απο τις τέσσερις, είναι τα Τρίκαλα, που εδώ και μερικές εβδομάδες, πέταξαν λευκή «πετσέτα».

Απόλλων Πόντου, Θεσπρωτός, Απόλλων Λάρισας, Πιερικός, Καβάλα, Πανσερραϊκός και Ολυμπιακός Βόλου, μάχονται για μια θέση…στον «ήλιο» της επόμενης Sl2! Μαθηματικά, όλοι έχουν τις ελπίδες τους, αλλά το παιχνίδι πλέον δεν παίζεται μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Κι αυτό, διότι εκκρεμούν σημαντικές υποθέσεις, που το πειθαρχικό της λίγκας, θα πρέπει αμέσως να εκδικάσει, ώστε να προκύψει ορθή και επικυρωμένη βαθμολογία, μετά το τέλος των υποχρεώσεων των ομάδων…χωρίς σκιές!

Τι θα γίνει με τις ποινές αυτών που δεν πληρώνουν διαιτητές και πρόστιμα στην Λίγκα;

Μια απο τις εκκρεμότητες…του πειθαρχικού στην λίγκα 2, είναι η υπόθεση των απλήρωτων διαιτητών, απο δυο ντουζίνες και βάλε ομάδων, στους δυο ομίλους! Απο τον Μάρτιο, θα έπρεπε να τρέχει ποινή αφαίρεσης -1 βαθμού, για κάθε αγωνιστική, όπου οι ομάδες δεν τακτοποιούσαν τις οφειλές τους…με την υπόθεση να πηγαίνει στις «καλένδες», απο τις 16  Μαρτίου στις 30 και απο εκεί στις 8 Απριλίου για να καταλήξουμε στις…20 Μαϊού, με την αλλοίωση στο πρωτάθλημα φυσικά να υφίσταται, αφού ποιος εγγυάται στο προεδρείο της λίγκας οτι όλες οι ομάδες θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τελικά;!

Εκτός απο αυτές τις οικονομικές εκκρεμότητες, υπάρχει και μια πληροφορία που ελέγχεται, για την μη καταβολή των προστίμων στην λίγκα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κλήση σε απολογία αλλά οι ψίθυροι ακούγονται…μέχρι εδώ!

Τελικά είναι αρμόδια η λίγκα στην προσφυγή του Πανσερραϊκού και του Πιερικού; Και πότε θα δικάσει;

Σχετικά με τις δικαστικές υποθέσεις, που αφορούν το πρωτάθλημα της Super League 2, παρατηρούμε μια αδιαφορία, ως προς την χρονική εκτέλεση αυτών…που μάλιστα καίνε για την συνέχεια του πρωταθλήματος, σε σημείο να θεωρείται ύποπτη αυτή η κωλυσιεργία, αφού δημιουργεί αλλοίωση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, λίγο πριν το κρίσιμο φινάλε του.

Εμείς καταλαβαίνουμε, οτι κάποιοι δεν θέλουν να ασχοληθούν τώρα, με υποθέσεις που αφορούν την ακεραιότητα του πρωταθλήματος! Αυτό συμβαίνει και με την υπόθεση των οφειλών στην διαιτησία, όπου οι ΠΑΕ που δεν πληρώνουν, θα έπρεπε να τιμωρούνται με -1 για κάθε καθυστερημένη πληρωμή αλλά κυρίως με σοβαρότερες υποθέσεις όπως η καταγγελία του Πανσερραϊκού κατά του Απόλλωνα Πόντου, λόγω παράβασης του νόμου 2725 του 1999 στο άρθρο 69, που αφορά στη μετοχική σύνθεση, της ομάδας απο την Θεσσαλονίκη.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο Πιερικός προχώρησε σε αυτόνομη προσφυγή μάλιστα και όχι πρόσθετη παρέμβαση, σε αυτή του Πανσερραϊκού, κατά του Απόλλωνα Πόντου για την παραπάνω υπόθεση.

Η Super League 2… απο τις 8 Απριλίου γνώριζε την απόφαση της ΕΠΟ για το -6 του Απόλλωνα Λάρισας!