spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Τ. Καζίας: Αγαπώ τον Πανσερραϊκό σαν παιδί μου! Θέλουμε όραμα στον κόσμο και νέα ταλέντα!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας sdna.gr , Θωμάς Μίχος, πραγματοποίησε μια σημαντική συνέντευξη στον πρόεδρο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός κ. Τάσο Καζία, με τον ισχυρό παράγοντα της Σερραϊκής ομάδας να μιλά, για το επιτυχημένο παρόν και το ισχυρό μέλλον του ποδοσφαιρικού Πανσερραϊκού!

Τo SDNA ταξίδεψε στις Σέρρες και συνάντησε τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Πανσερραϊκού, Τάσο Καζία, που μίλησε για όλα στην πρώτη του μεγάλη και αποκλειστική συνέντευξη. Η ξεχωριστή ιστορία που τον συνδέει με τον σύλλογο, το όραμά του για το μέλλον και οι ισχυρές βάσεις σε βάθος πενταετίας…

Όραμα. Στόχοι. Δημιουργία. Το τρίπτυχο της επιτυχίας. Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Πανσερραϊκού, Τάσος Καζίας, οραματίστηκε πριν πολλά χρόνια έναν Πανσερραϊκό αυτάρκη «χτισμένο» πάνω σε ισχυρές βάσεις. Ξεκίνησε το 2018 από το μηδέν. Πλέον πέντε χρόνια μετά μπορεί κάλλιστα να καυχιέται πως πέτυχε πολλούς από τους στόχους του. Ξεκίνησε από τα θεμέλια: Δημιούργησε γήπεδα, έφτιαξε το «σπίτι» των ακαδημιών και έδωσε και πάλι «αναπνοή» στα τμήματα υποδομής του συλλόγου που πλέον αριθμούν περισσότερα από 400 ενεργά μέλη.

Δεν σταματάει όμως εκεί…

Το επόμενο μεγάλο project είναι η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου για την ομάδα και ήδη έχει ξεκινήσει η ανέγερσή του σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός του αθλητικού πάρκου των Σερρών. Το «κερασάκι» στην τούρτα όλων των παραπάνω σαφώς και αποτελεί η φετινή πορεία της ομάδας, με τον Πανσερραϊκό να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου, όντας το μεγάλο φαβορί για να κόψει πρώτος το νήμα και να επιστρέψει στη Super League μετά από 12 χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης των «Λιονταριών» υποδέχθηκε το SDNA στην πόλη των Σερρών και μας ξενάγησε στους χώρους που στεγάζεται όλο το οικοδόμημα του συλλόγου. Παράλληλα, συστήθηκε για πρώτη φορά και ο ίδιος στο κοινό της Ελλάδος, ανοίγοντας τις πύλες ορισμένων εκ των επιχειρήσεών του, οι οποίες κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τα ενεργειακά project. Δίπλα του ήταν πάντα ο συνοδοιπόρος και συνέταιρός του, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στον Πανσερραϊκό, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου.

Στην κουβέντα με τον κ. Καζία, δεν μείναμε αμιγώς στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, με τον ίδιο να μοιράζεται μαζί μας τη δική του ξεχωριστή ιστορία που τον συνδέει με τον Πανσερραϊκό, την επαγγελματική του ενασχόληση αποκαλύπτοντάς μας το μεγάλο του όραμα: «Να κάνουμε τον σύλλογό μας τη νέα περιφερειακή δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

– K. Καζία ξεκινώντας τη κουβέντα με ποιον τρόπο θα θέλατε να συστηθείτε σε όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την επαγγελματική δράση σας;

«Η κύρια δική μου ασχολία μέσω της οποίας μπορούμε και στηρίζουμε οικονομικά όλο αυτό το οικοδόμημα που ονομάζεται ΠΑΕ Πανσερραϊκός είναι τα ενεργειακά και κατασκευαστικά project. Από το 2003 ξεκινάει η δική μου ενασχόληση και από το 2005 του κ. Αλέξανδρου Χατζηδημητρίου και είμαστε μαζί από το 2016 σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες όπως και μετοχικά στον Πανσερραϊκό. Έχουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, μονάδες φωτοβολταϊκών, υδροηλεκτρικούς σταθμούς στη βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, ασχολούμαστε με μονάδες βιοαερίων και σύθηα τόσο ως ιδιοκτήτες όσο και ως κατασκευαστές και γενικώς καλύπτουμε όλο το φάσμα των ενεργειακών project, αλλά και έναν μεγάλο όγκο αιολικών πάρκων που βρίσκονται στα Βαλκάνια και κατά κύριο λόγο στη Βουλγαρία».

 

«Ασχολούμαστε με ενεργειακά project – Στον Πανσερραϊκό υπήρξα προπονητής και γυμναστής πριν γίνω ιδιοκτήτης»

– Η ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο από που προέρχεται;

«To ποδόσφαιρο είναι κάτι που αγαπούσα ανέκαθεν και μάλιστα το σπούδασα. Ήρθα και ολοκλήρωσα στις Σέρρες τις σπουδές μου στο τμήμα Φυσικής Αγωγής κάνοντας και μεταπτυχιακό στην κινησιολογία της άθλησης και κάπως έτσι προέκυψε στη ζωή μου ο Πανσερραϊκός επί εποχής του αείμνηστου Πέτρου Θεοδωρίδη. Κυρίως ως χόμπι λόγω της παράλληλης ενασχόλησής μου με τα ενεργειακά.

Αρχικά ξεκίνησα ως προπονητής στις μικτές ομάδες των Σερρών και έπειτα μεταπήδησα στον Πανσερραϊκό. Από τα χέρια μου ως γυμναστής πέρασαν πολλά παιδιά που έκαναν μεγάλη καριέρα όπως οι Τσιμίκας, Παπάζογλου, Ανάκογλου, Γεωργιάδης κλπ. Εργάστηκα και στη Super League με προπονητή τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Στην πόλη των Σερρών γνώρισα τη σύζυγό μου, κάναμε την οικογένειά μας και κάπως έτσι έμεινα για πάντα εδώ, αφού η καταγωγή μου είναι από την Αριδαία και ένα χωριό της Φλώρινας τον Άγιο Γερμανό Πρεσπών».

«Αγαπώ τον Πανσερραϊκό σαν παιδί μου – Δημιουργούμε τους αθλητές του μέλλοντος και όραμα στον κόσμο μας»

– Άρα όλα συνηγορούν πως ο Πανσερραϊκός ήταν το πεπρωμένο σας…

«Ναι, έτσι είναι. Είναι μία ιστορία που με συνδέει με τον σύλλογο και μοιάζει σαν να ήταν γραφτό στη ζωή μου να συναντήσω αυτή την ομάδα. Αγαπώ παθολογικά τον Πανσερραϊκό έχοντας περάσει από όλες τις βαθμίδες. Από προπονητής στις ακαδημίες, μετέπειτα γυμναστής στην πρώτη ομάδα και πλέον ως ιδιοκτήτης και πρόεδρος. Ο Πανσερραϊκός είναι σαν παιδί μου και τον αγαπώ».

– Το 2018 αναλάβατε τον σύλλογο. Αν γυρίσετε τον χρόνο πέντε χρόνια πίσω, τι απ’ όλα όσα σχεδιάσατε έχετε υλοποιήσει;
 

«Αναλάβαμε τον σύλλογο το 2018. Βρισκόμαστε ήδη στον πέμπτο χρόνο της ενασχόλησής μας με την ομάδα. Εμείς όταν πήραμε την ομάδα, δεν βρήκαμε τίποτα. Για να καταλάβετε την κατάσταση: δεν υπήρχε ούτε δελτίο, ούτε ακαδημίες, ούτε προπονητικό κέντρο. Τίποτα. Μπορεί να ακουστεί κάπως, αλλά ο αρχικός μας στόχος, όχι αυτοσκοπός και το τονίζω αυτό, ήταν να φέρουμε τον Πανσερραϊκό στη Super League σε βάθος πενταετίας και πλέον είμαστε κοντά σε αυτό. Εμείς εξ’ αρχής είπαμε την αλήθεια στον κόσμο των Σερρών. Ξέρουν ποιοι είμαστε και ο σερραϊκός κόσμος εκτιμά να του λες την αλήθεια. Χτίσαμε πράγματα σε στέρεες βάσεις. Ο Πανσερραϊκός έχει πλέον δικό του γήπεδο όπου στεγάζει το σύνολο των ακαδημιών του. Ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών με κερκίδα, αποδυτήρια και εγκαταστάσεις που πολλοί μεγάλοι σύλλογοι της Ελλάδος θα ζήλευαν. Παράλληλα, αναγεννήσαμε τις ακαδημίες. Φέραμε κοντά μας τα παιδιά της πόλης.

Μας εμπιστεύτηκαν ξανά. Και μπορούμε να καυχιόμαστε πως έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία των αθλητών του μέλλοντος. Την ίδια ώρα εντός του αθλητικού πάρκου της πόλης, έχουμε εξασφαλίσει την έκταση όπου δημιουργούμε το νέο προπονητικό κέντρο για την πρώτη ομάδα. Θα είναι έτοιμο στα τέλη της επόμενης χρονιάς. Όλα αυτά δημιουργήθηκαν βάσει πλάνου.

Αυτό που πρωτίστως στοχεύαμε και θέλαμε ήταν να δημιουργήσουμε τις βάσεις που θα χτίσουμε τον νέο Πανσερραϊκό. Γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και αυτό θα συμβεί μόνο αν υπάρχουν όλα τα παραπάνω. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως ακόμα και αν τα πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο δεν πήγαιναν ή δεν έρθουν όπως τα θέλουμε και τα έχουμε σχεδιάσει, αυτό δεν σημαίνει πως θα αφήσουμε την προσπάθειά μας. Θα πάμε ακόμα πιο συνετά για την επόμενη χρονιά. Εμείς ήρθαμε να μείνουμε και να δημιουργήσουμε συνθήκες ποδοσφαιρικές για όλο τον Νομό Σερρών».

– Φτάνοντας στο σήμερα και με βάση την ομάδα που δημιουργήθηκε, η οποία είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό στόχο την άνοδο, υπήρξε στιγμή που φοβηθήκατε πως μπορεί να μην επιτευχθεί αυτός ο στόχος;
 

«Φυσικά και φοβήθηκα κάποια στιγμή όταν τα πράγματα δεν πήγαν καλά στο ξεκίνημα της σεζόν. Παρόλα αυτά, είναι πολύ θετικό για εμάς πως ο κλάδος ενασχόλησής μας επαγγελματικά, είναι ένας κλάδος που άνθισε μέσα σε ένα διάστημα δύσκολων συγκυριών για όλη την ανθρωπότητα. Αυτό εμάς μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να προγραμματίζουμε και να υπολογίζουμε πράγματα, γιατί έχουμε αυτή την ευελιξία, βάσει μακροχρόνιων συμφωνιών που έχουμε συνάψει, οπότε όλο αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ΠΑΕ Πανσερραϊκός δεν θα το αφήσουμε να καταρρεύσει, ακόμα και αν έρθει μία πιθανή αποτυχία. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για αθλητισμό και κανείς δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία».

– Πόσο κομβική ήταν για την ομάδα η έλευση του κ. Δερμιτζάκη;
 

«Τα πράγματα δεν πήγαν όπως επιθυμούσαμε στο ξεκίνημα της σεζόν. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Στην 5η αγωνιστική είχαμε μείνει αρκετά πίσω. Κάναμε την αλλαγή του προπονητή αν και δεν είμαστε  αυτής της φιλοσοφίας. Όμως η έλευση του κ. Δερμιτζάκη ήταν κομβική. Πήραμε την απόφασή και δώσαμε τον απαραίτητο χρόνο στον νέο προπονητή μας να κάνει τις αλλαγές που αυτός θεωρούσε απαραίτητες. Είναι ένας προπονητής με εμπειρία, προσωπικότητα και έχει στοιχεία καταλυτικά γι’ αυτό που θέλαμε εμείς να κάνουμε και να δημιουργήσουμε, ήδη νιώθουμε δικαιωμένοι που τον έχουμε μαζί μας».

«Δικαιωμένοι για Δερμιτζάκη – Ανώφελη πόλωση τα περί διαιτητικής εύνοιας»

– Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι – δυστυχώς – μόνο τα όσα γίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά υπάρχει και το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Από την πλευρά του επενδυτή πώς νιώθετε που βάζετε τα χρήματά σας σ’ ένα πρωτάθλημα με τόσες παθογένειες;
 

«Από το 2018 μέχρι σήμερα έζησα δύο αναδιαρθρώσεις. Η μία ήταν εναντίον μας γιατί μείναμε στη Γ’ Εθνική, αν και είχαμε κερδίσει την άνοδο. Στη δεύτερη διορθώθηκε μεν μία αδικία, αλλά θεωρώ με τον λάθος τρόπο. Όλα έγιναν στο πόδι, χωρίς προγραμματισμό. Και όταν δεν υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχουν και προβλήματα και αυτό το βλέπουμε σε όλο το φάσμα του, στο φετινό πρωτάθλημα».

– Η θέση του Πανσερραϊκού σε όλα όσα γίνονται όλο αυτό το διάστημα με τη διακοπή του πρωταθλήματος, τα «μπλοκαρισμένα» χρήματα από το στοίχημα και την αλλαγή προέδρου στη Λίγκα, ποια είναι;

«Αυτή τη στιγμή οι ομάδες βρίσκονται στη κόψη του ξυραφιού. Μας αγγίζει και εμάς φυσικά αυτή η κατάσταση, αλλά από τη στιγμή που έγιναν κάποιες αλλαγές, είναι θέμα κυβερνητικό να προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες ούτως ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα στις ομάδες. Η θέση μας είναι πάγια. Θα στηρίξουμε την πλειοψηφία των ομάδων σε ό,τι κι αν αποφασίσει».

 Γνωρίζετε πάντως πως ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος μιας νέας διακοπής...

«Αν συμβεί αυτό θα είναι ολέθριο. Ακόμα και αν είναι διακοπή μιας εβδομάδας. Δεν θα υπάρχει γυρισμός. Και δεν θέλω να το σκέφτομαι. Θα τίναζε στον αέρα το πρωτάθλημα. Μιλάμε για ένα καλεντάρι που ήδη οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν. Ευελπιστούμε να βρεθεί λύση και να τελειώσουμε. Μακάρι η επόμενη ημέρα να είναι καλύτερη γι’ αυτό το πρωτάθλημα».

– Πώς απαντάτε σε όλους όσοι μιλούν για διαιτητική εύνοια υπέρ του Πανσερραϊκού;

«Εμείς από την πρώτη ημέρα δεν μπήκαμε στη λογική να απαντάμε. Και εμείς δεχθήκαμε λάθη διαιτητικά. Στα παιχνίδια με Ηρακλή για παράδειγμα, με τον ΠΑΟΚ Β στην Ευκαρπία. Το να μιλάμε για δύο ή τρεις φάσεις είναι ίσως ένας τρόπος να δικαιολογήσουμε πράγματα. Και εμείς το κάναμε κατά καιρούς, αλλά όλα αυτά πολώνουν ανώφελα μια κατάσταση. Κάποια στιγμή θα πρέπει όσο προχωράει το πρωτάθλημα να σταματήσει. Αντιλαμβάνομαι πως κάπως πρέπει να εκφράζεται η πικρία. Οπότε είναι κατανοητό ως ένα βαθμό».

– Αυτή τη στιγμή ο Πανσερραϊκός δείχνει να «τρέχει» μόνος του την κούρσα τερματισμού. Σκέφτεστε από τώρα την επόμενη σεζόν;

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Ναι, σίγουρα είμαστε ένα βήμα μπροστά, αλλά επειδή γνωρίζω πως είναι το ποδόσφαιρο, αν επαναπαυτείς, θα το πληρώσεις. Είδατε τι γίνεται και στη Super League με ομάδες να ήταν 12 βαθμούς μπροστά και πλέον να έχουν μείνει πίσω και να είναι το πρωτάθλημα στη κόψη του ξυραφιού. Κάνουμε υπομονή. Το ίδιο κάνει και το αγωνιστικό τμήμα.

Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να φτάσουμε βήμα-βήμα εκεί που θέλουμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος. Δεν έχουμε μπει καν σε αυτή τη λογική. Ας έρθει εκείνη η ώρα και θα είμαστε έτοιμοι. Μακάρι να γίνει αυτό σύντομα για να κερδίσουμε χρόνο. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε στόχο να χτίσουμε πάνω σε στέρεες βάσεις και αυτό θα κάνουμε και πάλι».

 

«Μείζον θέμα για εμάς να να ξεκινήσουν τα βελτιωτικά έργα στο γήπεδο»

– Θα χρειαστούν πάντως και ριζικές επεμβάσεις στο γήπεδο, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές φθορές από τον χρόνο. Είστε έτοιμοι να προλάβετε τα χρονικά όρια που θα υπάρχουν; 

«Είναι ένα μείζον θέμα για εμάς. Το γήπεδο ανήκει στη Δημοτική αρχή. Δεν βρίσκεται στην κατοχή μας. Οπότε όλα πρέπει να γίνουν βάσει συνεννόησης με τον δήμο. Μέσω ενός προγράμματος έχει εγκριθεί ένα κονδύλι ύψους 1 εκ. ευρώ, χρήματα όμως τα οποία λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν μπορούν να εκταμιευθούν από τον δήμο στην ομάδα, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες.

Στο κομμάτι αυτό έχει χαθεί σημαντικός χρόνος και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση για να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις ώστε να λάβει αδειοδότηση το στάδιο. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία χώρων εντός των αποδυτηρίων, να ανακαινιστούν τα δημοσιογραφικά θεωρεία, να αλλαχτούν όλα τα καρεκλάκια του γηπέδου και να δημιουργηθούν χώροι προκειμένου να μπορεί να γίνει λειτουργικό το γήπεδο, τόσο για τηλεοπτικές μεταδόσεις, όσο και για το VAR».

«Nα γίνουμε η νέα μεγάλη επαρχιακή δύναμη – Σχέση ζωής του Τσιμίκα με τον Πανσερραϊκό»

– Πόσο κοντά σας σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η πόλη των Σερρών; Είστε ικανοποιημένος από τη στήριξη και την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο;

«Σαν διοίκηση από τα πέντε χρόνια που έχουμε την ομάδα, στα δύο ζήσαμε τον κορονοϊό. Δεν μπορούσαμε να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ο κόσμος διψάει για ποδόσφαιρο. Αγαπάει την ομάδα. Βλέπει πως αυτό που γίνεται δεν είναι κάτι πρόσκαιρο. Φέτος έχουμε μεγάλη στήριξη. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο και διψάει να δει μεγάλες ομάδες στην πόλη. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε και με την ΑΕΚ στο κύπελλο, μακάρι του χρόνου να έχουμε πολλά τέτοια παιχνίδια».

– Το 2018 οραματιστήκατε έναν Πανσερραϊκό με γερές βάσεις και στη Super League. Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ποιος θα είναι ο επόμενος;

«Το όραμά μου για τον Πανσερραϊκό είναι να γίνει μια μεγάλη επαρχιακή δύναμη στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει μεγάλο κενό, το οποίο άφησε η Ξάνθη, που ήταν μια ιστορική ομάδα. Η ομάδα έχει δομηθεί και έχει οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε ακαδημίες με 400 παιδιά και ναι, θέλουμε να γίνουμε η νέα μεγάλη περιφερειακή δύναμη που θα είναι σταθερά στη Super League παράγοντας παίκτες  που θα προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Ήδη σήμερα έχουμε παίκτες που αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες, έχουμε την πώληση του Κανίς στον ΠΑΟΚ και των Αποστολόπουλου, Κουτσίδη στον Ολυμπιακό. Δείγμα πως ήδη γίνεται εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής».

– Ο Κώστας Τσιμίκας, που αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό αθλητικό brand μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανσερραϊκό. Έχετε στα πλάνα σας τον τρόπο που μέσω του ονόματός του θα μπορέσει να διαφημίσει ακόμα περισσότερο τον σύλλογο;

«Ο Τσιμίκας ξεκίνησε από ‘δω. Αγαπάει την ομάδα, κατάγεται από τις Σέρρες, εδώ ζει η οικογένειά του, βοηθάει, ενημερώνεται και είναι κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς τον περιμένουμε αν πρώτα ο Θεός όλα πάνε καλά στο τέλος της σεζόν και του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του να πανηγυρίσουμε μαζί. Είναι δεδομένη η σχέση ζωής που έχει με τον Πανσερραϊκό…».

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img