spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Πήρε την πρόκριση με Μπετανγκολ…κόντρα στην ΑΕΛ!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ο Πανσερραϊκός σβηστά…χωρίς να ζοριστεί πήρε μια άνετη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με γκολ του Μπετανκόρ απο το πρώτο ημίχρονο. Ο Φεράντο είδε παίκτες…και στο φινάλε άν και με 10 παίκτες το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο!

Σε ένα ματς που θα ξεχάσουν όλοι γρήγορα…ο Πανσερραϊκός στο «χωράφι» του ΑΕΛ FC Arena (κάκιστος αγωνιστικός χώρος) και με έναν διαιτητή που είχε όρεξη για κάρτες χωρίς το ματς να είναι σκληρό, αγωνίστηκε τόσο-όσο, επικράτησε της ΑΕΛ και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για φέτος, γεγονός σημαντικό για την ψυχολογία στην συνέχεια.

Ο Χουάν Φεράντο έκανε αλλαγές, κυρίως στην άμυνα και τσέκαρε παίκτες και διάθεση, για τα δύσκολα του πρωταθλήματος. Η γενική εικόνα του ματς είναι πως οι «κόκκινοι», οτι ώρα ήθελαν μπορούσαν να σκοράρουν αλλά το 1-0 ήταν τελικά αρκετό.

Ο Χούαν Φεράντο θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές και είδε τον Κατσίκα να δείχνει ξανά το ταλέντο του και να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τα«λιοντάρια». Είδε τον Καρασαλίδη να κερδίζει πολλές μάχες και να είναι άξιος παρτενέρ του κορυφαίου στο ματς, Μπέργκστρομ. Είδε τον Μπετανκόρ να σκοράρει ξανά και να βρίσκει το κέφι και την ηρεμία του.

Αλλά είδε…οτι χρειάζεται περισσότερο πάθος και ένταση συνολικά στην ομάδα και απο κάποιους παίκτες να αντιληφθούν, οτι όσο και διαχείριση δυνάμεων να γίνεται για το κύπελλο και απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικής, θα πρέπει να δείξουν επιτέλους στοιχεία των ικανοτήτων τους και να βοηθήσουν εμπράκτως την Σερραϊκή ομάδα, σε μια κρίσιμη στιγμή που πρέπει να πάρει αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει χρόνο μέχρι την επόμενη διακοπή και όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα και σωστά.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Πανσερραϊκός έγινε η 11η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, καθώς επιβλήθηκε της ΑΕΛ εκτός έδρας με 0-1 χάρη στην κεφαλιά του Μπετανκόρ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς στο ματς, με τον Ντέλετιτς να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μπετανκόρ να παίρνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα.

Καλύτερα μπήκε ο Πανσερραϊκός στο ματς, κυκλοφορώντας ωραία την μπάλα και απειλώντας την αντίπαλη εστία. Κάπως έτσι αυτή την υπεροχή τη μετουσίωσε σε γκολ μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Ντέλετιτς έκανε το γύρισμα, με τον Μπετανκόρ να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ΑΕΛ πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να γίνεται απειλητική. Στο 27’ ο Κρητικός έκανε το γύρισμα, ο Παπαγεωργίου το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια ευκαιρία στο 33’, με τον Παναγιωτίδη να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Δεληγιαννίδης απομάκρυνε την τελευταία στιγμή πριν επωφεληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ.
Ο Κρητικός από πλευράς Λάρισας ήταν εκείνος που απειλούσε περισσότερο, χωρίς ωστόσο να εκμεταλλευτεί κάποια ευκαιρία του για το 1-1. Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα χάρη στο γκολ του Μπετανκόρ (0-1).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε παρόμοια εικόνα. Η ΑΕΛ διατηρούσε τον έλεγχο, ο Πανσερραϊκός έπαιζε πίσω από την μπάλα και ψαχνόταν στην κόντρα. Το παιχνίδι άρχισε να πηγαίνει στη δύναμη και στις μονομαχίες, ενώ οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο. Ο Φατάι προσπαθούσε να δημιουργήσει, με τους συμπαίκτες του να τον ψάχνουν αρκετά στην περιοχή. Μάλιστα, είχε και μια μεγάλη φάση για να σκοράρει στο 69ο λεπτό, αλλά Κατσίκας έπεσε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Στίνα λίγο αργότερα δοκίμασε τα πόδια του, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τα πράγματα ζόρισαν για τους φιλοξενούμενους στο 80ό λεπτό, όταν ο Πεταυράκης ανέτρεψε τον Τριμμάτη και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν ώστε να βρουν ένα γκολ και να στείλουν το ματς στην παράταση. Οι διάδρομοι προς την εστία του Κατσίκα έκλεισαν, ο Πανσερραϊκός έσφιξε αμυντικά και τελικά κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά του ως το φινάλε του αγώνα για να προκριθεί στην 5η φάση του Κυπέλλου.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Στάμου, Ηλιάδης, Κοσόνου, Τριμμάτης, Γιαξής, Παναγιωτίδης (77′ Σγουρός), Ακόστα, Παπαγεωργίου Κ. (52′ Στίνα), Μωραΐτης (62′ Φατάι), Κρητικός (77′ Παπαδόπουλος).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας, Καρασαλίδης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (76′ Μεγέ), Πεταυράκης, Λιάσος, Στάικος (63′ Γελίν), Τομάς (57′ Χατζησταυρός), Ντέλετιτς, Σαλαζάρ (57′ Τέρζιτς), Μπετανκόρ (76′ Γκίγκιτς).

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img