Άσχετα τι θα πει η ΚΕΔ και ο Λανουά, δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι στη φάση του Ζίνι στο ΑΕΚ-Πανσερραϊκός. Διπλό το λάθος του Πολυχρόνη! Καμία παράβαση στο μαρκάρισμα του Γκελασβίλι στον Ζίνι. Το διπλό λάθος του Πολυχρόνη, το δεδικασμένο με Μπάμπα και Μάνταλο και η οδηγία της ΚΕΔ στο πρόσφατο σεμινάριο.
Ο Φώτης Πολυχρόνης, διαιτητής στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ΑΕΚ-Πανσερραϊκός, θύμισε… στα «λιοντάρια», το ματς του 2021, κόντρα στην Βέροια, όπου ήταν προκλητικός σε όλο το ματς με αποκορύφωμα το ανύπαρκτο πέναλτι και την αποβολή του Σιρίλ Καλί, που άφησε τον Πανσερραϊκό για 72΄πίσω στο σκορ και με 10 παίκτες. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο χθεσινό παιχνίδι, με τον ρέφερι εκ Πιερίας, να καταλογίζει ανύπαρκτο πέναλτι ύπερ της ΑΕΚ, μόλις στο πρώτο 20λεπτό, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν…τον κανονισμό, σε μια φάση που είχε τελειώσει, με αούτ του Ζίνι, στο πάρκο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Κάνε like στη σελίδα του serressport στο Facebook και μάθε τα πάντα για τον αθλητισμό!
Η ιστοσελίδα sportime, σωστά θυμίζει δεδικασμένα γεγονότα, παρόμοιας φάσης, σε ντέρμπι μάλιστα, της περσινής σεζόν. Δεν υπάρχει πέναλτι στο στο ΑΕΚ – Πανσερραϊκός! Το δεδικασμένο με Μπάμπα και Λιβάι Γκαρσία στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και οι οδηγίες της ΚΕΔ στο σεμινάριο του Αυγούστου.
Μόνο τον κανονισμό δεν εφάρμοσε ο Πολυχρόνης. Δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι (χωρίς κίτρινη κάρτα) στη φάση του Ζίνι στο ΑΕΚ – Πανσερραϊκός. Στο 23’ ο ρέφερι από την Πιερία είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Γκελασβίλι, καταλογίζοντας πέναλτι, απόφαση στην οποία έκανε support ο VAR Πουλικίδης.
Αν και στο πρόσφατο σεμινάριο, η ΚΕΔ δείχνοντας παρόμοια φάση, ζήτησε από τους διαιτητές να μην καταλογίζονται πέναλτι σε τέτοιες περιπτώσεις όπου η προσπάθεια του επιθετικού έχει ολοκληρωθεί και στη συνέχεια υπάρχει ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα, ο Πολυχρόνης που προαλείφεται και για διεθνής έδειξε την άσπρη βούλα.
Παρόμοια φάση έδειξε η ΚΕΔ στο σεμινάριο, ενώ υπάρχει και το… δεδικασμένο στο περσινό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ όταν σε παρόμοια περίπτωση που ο Μπάμπα προσπάθησε να μαρκάρει το σουτ του Γκαρσία, ο διαιτητής Ομπρένοβιτς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και η ΚΕΔ τον δικαίωσε για την απόφαση του να μην καταλογίσει πέναλτι.
Διπλό το λάθος του διαιτητή Πολυχρόνη, ο οποίος αφενός καταλόγισε λανθασμένα το πέναλτι και αφετέρου όφειλε εφόσον είδε επικίνδυνο μαρκάρισμα και όχι απρόσεκτο (το οποίο είναι play on), να δείξει και την κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού.



















