Τελικά οι Σερραίοι σε ποια εποχή ζούνε; Στις Σέρρες του 1924 ή σε μια πόλη που προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί, με τα δεδομένα και τις ανάγκες του 2024; Ρητορικά ερωτήματα, αιώνια ερωτήματα όμως, για κάποιον που ζει στις Σέρρες. Μια πόλη που ήταν ζηλευτή σε όλη την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αφού όποιος ρωτήσει τους παλιούς άλλων περιοχών, θα ακούσει οτι η μόνη πόλη ανάμεσα σε 8 νομούς ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που θύμιζε μεγαλούπολη, απο το 1970, ήταν των Σερρών κι ας μην είχε λιμάνι, αεροδρόμιο ή βαριά βιομηχανία…
Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, για να μας καταδυναστεύουν…αιώνιες μικροπολιτικές σε θέματα, που κάποιοι τα φουσκώνουν τεχνητά, στον βωμό του λαϊκισμού και της πόλωσης των εκλογών. Που είναι η φανερή πολιτική βούληση επιτέλους, ώστε να προοδεύσουμε εμπράκτως στον τόπο μας; Ευτυχώς σιωπηρά, γίνεται το αυτονόητο για το κοινό καλό αλλά στην σημερινή εποχή και δίκαια, δεν αρκεί αυτό, μεταθέτοντας ευθύνες και κρύβοντας το πρόβλημα κάτω απο το χαλάκι. Χρειάζονται αποφάσεις με πυγμή και δυναμισμό, ώστε αυτό που οραματίζεται ο καθένας μας, ως καλό για τον τόπο του, να γίνει πράξη.
Χωρίς πολλά λόγια. Το γήπεδο των Σερρών:
- Είναι γήπεδο και μπορεί να παρέμβει η πολιτεία ή η ΠΑΕ, βάσει νόμων και όποιος το αμφισβητεί ας πάει στον Άρειο Πάγο.
- Είναι ιστορικό και συνυφασμένο, με την ζωντανή αθλητική και πολιτιστική ιστορία του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.
- Είναι του Πανσερραϊκού και σε αυτό χτυπά η καρδιά του κάθε Σερραίου φιλάθλου εδώ και 60 χρόνια.
- Αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου, που κοσμεί τις Σέρρες, συνδυάζοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία.
Τα έχει πει και ο Δοξιάδης απο το Χάρβαρντ αλλά τον ακούει κανείς;
Γιατί στο 2024, δεν μπορούν να συνυπάρχουν θέατρα, γήπεδα και σχολεία, αναβαθμισμένα και εκσυγχρονισμένα, σε έναν τεράστιο χώρο, αναλογικά με την πόλη μας, ώστε να τα χαίρονται, δημότες και επισκέπτες;
Όπως λοιπόν βρίσκονται τρεις σχολικές μονάδες και οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης του Ν. Σερρών, εντός… του κεντρικού πάρκου των Σερρών, νόμιμα. Έτσι λοιπόν με βάση τους νόμους του κράτους, σχετικά με την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου, ας υπάρξει η πολιτική βούληση, που θα τελειώσει την σπέκουλα γύρω απο το κακό γήπεδο του Πανσερραϊκού και το καλό πάρκο των Σερρών.
Σήμερα, τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, υπάρχουν τα απαιτούμενα εργαλεία σε όλους τους τομείς, ώστε να προοδεύσουμε αρμονικά, πράξτε το επιτέλους.
Τα Υπουργεία χρηματοδότησαν, η Περιφέρεια χρηματοδότησε, ο Δήμος χρηματοδότησε, ο Πανσερραϊκός χρηματοδοτεί, ως Ανώνυμη Εταιρεία, υποχρεωτικά, απο το 1979 με νόμο του κράτους και υφυπουργό τότε, τον Αχιλλέα Καραμανλή!
Τι συζητάμε ακόμη;