Δείτε τις 10 ομάδες που συνεχίζουν στη EuroLeague και θα μονομαχήσουν για τον τίτλο, καθώς επίσης και τους αντίπαλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού εάν τελείωνε τώρα η regular season.
Με μία αγωνιστική να απομένει για την ολοκλήρωση της regular season στη Euroleague, το τοπίο για τις 10 ομάδες που θα μονομαχήσουν για τον τίτλο έχει ξεκαθαρίσει.
Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκός, Μονακό, Εφές, Ρεάλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ερυθρός και Παρί συνεχίζουν στην postseason της διοργάνωσης, με τις Παρτίζαν, Μιλάνο, Ζάλγκιρις, Μπασκόνια, Βιλερμπάν, Μακάμπι, Βίρτους και Άλμπα να λένε “αντίο” για φέτος.
POST SEASON CONFIRMED ✅
Olympiacos 🇬🇷
Fenerbahçe 🇹🇷
Panathinaikos 🇬🇷
Monaco 🇲🇨
Anadolu Efes 🇹🇷
Real Madrid 🇪🇸
Bayern 🇩🇪
Barcelona 🇪🇸
Crvena Zvezda 🇷🇸
Paris Basketball 🇫🇷— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 4, 2025
Ωστόσο, με δεδομένο ότι η πλειονότητα των ομάδων που “καίγονται” βαθμολογικά την τελευταία αγωνιστική παίζουν με αποκλεισμένες ομάδες, ενδιαφέρον παρατηρείται με ποιους αντίπαλους θα έπαιζαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός εφόσον τελείωνε τώρα η regular season, κάτι που ενδέχεται να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα την επόμενη Παρασκευή (11/04).
Συγκεκριμένα, ο κάτοχος του τροπαίου, Παναθηναϊκός, ως 3ος θα διασταυρωνόταν με την 6η Ρεάλ έχοντας πλεονέκτημα έδρας.
Με πλεονέκτημα έδρας θα έμπαινε στη μάχη της πρόκρισης και ο Ολυμπιακός, όμως εκεί τα πράγματα είναι λιγάκι πιο περίπλοκα, διότι οι “ερυθρόλευκοι” αναγκαστικά θα περιμένουν το play-in.
Αν λοιπόν τελείωνε σήμερα η EuroLeague, θα έπαιζαν για την 7η θέση η Μπάγερν (7η) με την Μπαρτσελόνα (8η) και ο ηττημένος θα έπαιζε με τον νικητή του ζευγαριού Ερυθρός (9ος) – Παρί (10η) για την 8η θέση, που αυτή τη στιγμή οδηγεί πάνω στον Ολυμπιακό. Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός θα τραβούσε ένα αντίπαλο από τις Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ερυθρό ή Παρί.
Θυμίζουμε ότι τα ματς στο play-in κρίνονται στη μία νίκη.
Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής
- Βιλερμπάν – Μονακό 10/4 στις 21:00
- Μπάγερν Μονάχου – Φενέρμπαχτσε 10/4 στις 21:00
- Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 10/4 στις 21:15
- Παρτίζαν – Ρεάλ Μαδρίτης 10/4 στις 21:30
- Αρμάνι Μιλάνο – Μπασκόνια 10/4 στις 21:30
- Παρί – Άλμπα Βερολίνου 10/4 στις 21:45
- Αναντολού Εφές – Ζάλγκιρις Κάουνας 11/4 στις 20:30
- Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 11/4 στις 21:15
- Μπαρτσελόνα – Βίρτους Μπολόνια 11/4 στις 21:30