spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

O Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. δημιουργεί νέο τμήμα Teqball Table

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img

Ένα ιδιαίτερα αγαπημένο παιχνίδι, το teqball που τείνει να γίνει σπορ και ίσως Ολυμπιακό άθλημα το 2028, φέρνει ο Πανσερραϊκός ΜΓΣ ως νέο τμήμα. Το ιδιαίτερα δημοφιλές σπορ των Βαλκανίων τα τελευταία χρόνια με πρεσβευτή τον Ροναλντίνιο, εξελίσσεται και στην χώρα μας και ο Πανσερραϊκός δημιουργεί το δικό του τμήμα στην Μακεδονία.

Όσοι επιθυμείτε να εγγραφείτε και γνωρίσετε απο κοντά αυτό το νέο αθλητικό παιχνίδι επικοινωνήστε με τον Σερραϊκό σύλλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Γνωστοποιούμε σε όλους τους φίλους του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ότι δημιουργήθηκε τμήμα teqball table και υπεύθυνος έφορος του τμήματος ορίστηκε ο κ. Λεονόφ Γιώργος.

Καλούμε όποιον  ενδιαφέρεται για το άθλημα να επικοινωνεί με τα γραφεία του συλλόγου μας στο τηλ. 2321025401 και με τον κ. Λεόνοφ στο τηλ 6977073606.

teqball2

Tι είναι το Teqball;

To teqball αποτελεί έναν πολυλειτουργικό αθλητικό εξοπλισμό το οποίο βασίζεται στο ποδόσφαιρο και αποτελεί ιδανικό εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όσο και τους ερασιτέχνες που φιλοδοξούν να βελτιώσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες, τη συγκέντρωση και την αντοχή τους. Αυτό επιτυγχάνεται με τους ειδικά σχεδιασμένους κανόνες παιχνιδιού, στους οποίους έχει συμβάλει και ο Henk ten Cate, πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού. Το προϊόν έχει  αποσπάσει το βραβείο υψηλού σχεδιασμού ISPO αλλά και το βραβείο Red Dot στην κατηγορία του product design, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα αθλήματα, ποδόσφαιρο,τέννις,πινγκ πονγκ,βόλλεϋ και teqcatch.

Το σημαντικότερο είναι πως το teqball αποτελεί και βασικό εργαλείο προπόνησης αλλά και παιχνίδι!

Πότε και ποιοί το κατασκεύασαν;

Το teqball αποτελεί Ουγγαρική εφεύρεση η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην τον Ιούλιο του 2014. Κατασκευάστηκε από τους Gábor Borsányi και ο Viktor Huszár.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του teqball;

Η ιδιαιτερότητα του Teqball συνίσταται στον σχεδιασμό του. Η ειδική κλίση του τραπεζιού επιτρέπει στην μπάλα να πέφτει ακριβώς πίσω στον συμπαίκτη και να μη μένει στάσιμη στη μέση του τραπεζιού όπως θα συνέβαινε με ένα επίπεδο τραπέζι πινγκ πονγκ.Το τραπέζι έχει διαστάσεις 1,5Χ3 μέτρα και ζυγίζει 180 κιλά. Η βάση του είναι μεταλλική ενώ το table αποτελείται από composite υλικό. Το δίχτυ είναι plexiglass. Είναι ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες και στην ηλιακή ακτινοβολία,γι αυτό είναι ιδανικό τόσο για εσωτερικό όσο και για εξωτερικό χώρο. Η βάση του επίσης μπορεί να βιδωθεί στο έδαφος.

Το Teqball δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό, παίζεται με κοινή μπάλα ποδοσφαίρου, βόλλευ, τέννις και πινγκ πονγκ.

Το teqball δεν αντικαθιστά το ποδόσφαιρο αλλά το συμπληρώνει καθώς τελειοποιεί τις τεχνικές πασών, αναπτύσσει τις ικανότητες στη λήψη αποφάσεων και ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παικτών. Το σημαντικότερο όλων είναι πως βελτιώνει σημαντικά τις αποκαλούμενες κινήσεις «πρώτο άγγιγμα» (first touch) οι οποίες είναι απαραίτητες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Το teqball είναι η καθαρότερη μορφή ποδοσφαίρου αφού δεν υπάρχει φυσική επαφή μεταξύ των παικτών και δεν μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί εξαιτίας προσκρούσεων ή σκληρών συγκρούσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τους κανόνες οι παίκτες δεν μπορούν να ακουμπήσουν στο τραπέζι γεγονός που μειώνει ακόμα περισσότερο τη πιθανότητα τραυματισμού.

Ποιες ομάδες χρησιμοποιούν ήδη το teqball;

Το Teqball, ως προπονητικό εργαλείο, χρησιμοποιείται ήδη από μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλο τον κόσμο όπως από ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ Κύπρου, Άρης Λεμεσού, Δερύνεια Κύπρου, Παραλίμνη , Αγία Νάπα, Southampton, Juventus, Marseille, Lyon, Mexico, Montepelier, Göteborg Σουηδίαςκαθώς και 2 ομάδες της Manchester.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομοσπονδία ποδοσφαίρου Ουγγαρίας και Ουκρανίας το έχουν εντάξει επίσημα και υποχρεωτικά σε όλες τις ομάδες τους που έχουν ακαδημίες.

Πρεσβευτής του teqball είναι ο Ronaldino ο οποίο στο άμεσο μέλλον θα βρεθεί στη χώρα μας για να το παρουσιάσει

 

teqball3

Ποιοι είναι οι κανόνες του teqball;

Μπορεί να παιχτεί με μπάλα ποδοσφαίρου αλλά και με άλλες μπάλες ανάλογα με το άθλημα. Οι παίκτες μπορούν να φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες ωστόσο υπάρχουν και επίσημοι.

-Η μπάλα επιστρέφεται στη μεριά του αντιπάλου πάνω από το τραπέζι το πολύ με 3 αγγίγματα.

-Ο παίκτης δεν μπορεί να αγγίξει ούτε τον αντίπαλό του ούτε τον εξοπλισμό.

-Η μπάλα απαγορεύεται να αγγίξει το ίδιο μέλος του σώματος συνεχόμενα.

-Στη διάρκεια μια μπαλιάς ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει τη μπάλα με το ίδιο μέλος του σώματός μόνο δύο φορές συνεχόμενα.

Το teqball μπορεί να παιχτεί από 2 παίκτες (μονό παιχνίδι), 3 παίκτες (Γαλλικό διπλό), 4 παίκτες (διπλό παιχνίδι) ή ακόμα και από περισσότερους παίκτες. Σε αυτό το τραπέζι μπορούν να διεξαχθούν τόσο ατομικά παιχνίδια όσο και προπονήσεις.

Το teqball τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό στις ακτίνες UV. Διπλώνεται και είναι κινητό.

Μελλοντική πορεία…

Το teqball έχει γνωρίσει φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και διεθνής ομοσπονδία teqball (International Teqball Federation) με έδρα την Βουδαπέστη και αριθμεί 124 χώρες, με αντίστοιχες ομοσπονδίες. Στην Ελλάδα είναι υπο δημιουργία η εν λόγω ομοσπονδία. Προκειμένου αργότερα να συγκροτηθούν εθνικές ομάδες και να μπορούν να διεξαχθούν αγώνες. Παγκόσμια πρωταθλήματα αναμένεται να διεξαχθούν σε Ντουμπάι, Λάρνακα και Βουδαπέστη.

Γίνεται προσπάθεια ώστε να αναγνωρισθεί ως Ολυμπιακό άθλημα και να μπει στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2028.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img