spot_imgspot_img

Πανσερραϊκός-ΠΑΟ 2-2: Με ηγέτη Μπετανγκολ…απο 0-2!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresSport

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ο Πανσερραϊκός πάλεψε σαν «λιοντάρι» στην βροχή και με ηγέτη τον Μπεταν…γκολ πήρε μια πολύτιμη ισοπαλία απο τον Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε με 2-0 αλλά η Σερραϊκή ομάδα έβγαλε αντίδραση σε δύσκολο τερεν και ισοφαρισε σε 2-2.

Τι είδαμε

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 μέσα σε καταρρακτώδη βροχή και σε βαρύ τερέν, στον δημοτικό γήπεδο Σερρών, αλλά ο Πανσερραϊκός επέστρεψε με δύο γκολ του Μπετανκόρ σε 12 λεπτά και πήρε μια σπουδαία ισοπαλία.

Η φάση που έκρινε το ματς…ήταν αυτή στο του 69´ λεπτού, με τον τερματοφύλακα των «πρασίνων» Ντραγκόφσκι να κάνει πέναλτι και να δέχεται κόκκινη κάρτα για κουτουλιά στον Μπετανκόρ.

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα επι ενός σπουδαίου αντιπάλου, δείχνοντας χαρακτήρα.

Στο μυαλό των coach

Ο Πανσερραϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, τον Γκουγκεσασβίλι στην εστία και τους Δεληγιαννίδη, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον και Φαρές τετράδα στα μετόπισθεν. Στάικος και Λιάσος ήταν οι δύο «κόφτες», ενώ Ντέλετιτς, Χατζηστραβός και Σαλαζάρ αγωνίστηκαν πίσω από τον Μπετανκόρ που επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη «κατέβηκε» και αυτός με σχηματισμό 4-3-3, τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Ίνγκασον και Μαξ ήταν οι τέσσερις της άμυνας. Με τους Αράο-Μαξίμοβιτς στον άξονα, τον Τσέριν μπροστά τους και τους Τετέ-Τζούριτσιτς στα πλευρά του προωθημένου Ιωαννίδη.

Το Ματς

Το ματς δεν είχε ποιότητα κι αυτό λόγω του αγωνιστικού χώρου, που μπορεί να μην ήταν λασπωμένο αλλά κράτησε πολύ νερό, λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης για περίπου ενα 24ωρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε πρώτος την ευκαιρία να σκοράρει, με τον Γκουγκεσασβίλι να βλέπει την μπάλα να κολλάει στο βαρύ τερέν, αλλά ούτε ο Τσέριν, ούτε και ο Τετέ εις διπλούν, κατάφεραν να τον νικήσουν, μόλις στο 2’…

Ούτε οι «πράσινοι», αλλά ούτε και ο Πανσερραϊκός μπόρεσαν να… προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του αγωνιστικού χώρου, με την μπάλα να φτάνει σπάνια στις δύο περιοχές κατά συνέπεια. Ένα σουτ εκτός περιοχής του Σαλαζάρ στο 12′, που μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι, αλλά και μια συνεργασία του Τετέ με τον Ιωαννίδη, έξι λεπτά μετά, που κατέληξε εν τέλει στην αγκαλιά του Γκουγκεσασβίλι, ήταν ό,τι… καλύτερο συνέβη στη συνέχεια.

Από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός πίεσε πιο ψηλά, έκλεισε τον αντίπαλο στην περιοχή του, χωρίς, όμως, να φτιάξει κάποια ευκαιρία για γκολ.

Στο 24’ ο Τετέ πάτησε αντικανονικά τον Γκουγκεσασβίλι μέσα στην περιοχή αλλά ούτε ο διαιτητής με τον βοηθό είδαν την κάτι, ούτε το VAR για να υποδείξουν την κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο. Αντίθετα έμεινε στο ματς και σκόραρε λίγο μετά.

Όλα αυτά, μέχρι το 38ο λεπτό, καθώς από την κεφαλιά-πάσα του Ιωαννίδη στον Τετέ, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ «έπιασε» ένα ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκουγκεσασβίλι, για το 0-1!

Αντιθέτως, μέχρι την ανάπαυλα, όπου η ομάδα του Ρουί Βιτόρια είχε ξεκάθαρα πλέον το πάνω χέρι, ακολούθησαν μερικές… υποψίες φάσης και η διπλή χαμένη ευκαιρία για το 0-2, στο 45′. Όταν από σέντρα του Τετέ, ο Μαξίμοβιτς έκανε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι με μια εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά γωνία του έδιωξε. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης ο Σένκεφελντ σούταρε διαγώνια μέσα από την περιοχή, για να διώξει ξανά, με το κεφάλι ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού!

Ημίχρονο: Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 0-1

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε… φουριόζος στην επανάληψη και κατάφερε να φτιάξει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ μέσα σε ένα λεπτό, με πανομοιότυπο τρόπο. Αρχικά στο 47′, από τη σέντρα του Τετέ από δεξιά και την κεφαλιά του αμαρκάριστου Μαξίμοβιτς να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι! Ενώ, στην αμέσως επόμενη φάση, από τη σέντρα… ακριβείας του Μαξ από αριστερά, ο Τσέριν με μονοκόμματο σουτ στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 0-2!

Και κάπου εκεί το τριφύλλι έσβησε…τα «λιοντάρια» ανέβασαν ρυθμό, πήραν την μπάλα στην κατοχή τους και ευτύχησαν να βρουν γκολ στην πρώτη τους αξιόλογη φάση στο ματς, στο 64ο λεπτό, με τον Μπετανκόρ να νικάει εύκολα τον Σένκεφελντ στον αέρα και παράλληλα να μειώνει με κεφαλιά σε 1-1.

Στο 69’, ο Μπετανκόρ, είδε αναίτια τον Ντραγκόφσκι να του επιτίθεται βάναυσα με χτύπημα στο κεφάλι και αμέσως δόθηκε φυσιολογικά η εσχάτη των ποινών και κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Με τον Μπετανκόρ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, ισοφαρίζοντας σε 2-2, στο 76ο λεπτό. Σκορ που έμελλε να διατηρηθεί μέχρι τέλους, αφού παρά την προσπάθεια και των δυο ομάδων για να σημειώσουν και τρίτο γκολ, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Τα Στοιχεία

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Στάικος, Λιάσος (85′ Πιρές), Χατζηστραβός (85′ Σοφιανός), Σαλαζάρ (90’+6′ Μασκανάκης), Μπετανκόρ, Ντέλετιτς (56′ Τομάς).

Έμειναν στον πάγκο: Κάτσικας, Κουτσογούλας, Καρασαλίδης, Ουαγκέ, Καραμανώλης.

Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι. Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Ίνγκασον, Μαξ, Αράο, Τσέριν (87′ Πελίστρι), Μαξίμοβιτς, Τετέ (75′ Λοντίγκιν), Ιωαννίδης, Τζούριτσιτς (46′ Νίκας).

Έμειναν στον πάγκο: Πάλμερ-Μπράουν, Κώτσιρας, Ζέκα, Μαντσίνι, Λημνιός, Γερεμέγεφ. 

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Xανίων).
Βοηθοί: Μιχαήλ Παπαδάκης, (Ηρακλείου), Άγγελος Κολλιάκος (Αθηνών).
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας).
VAR: Κώστας Τσέτσιλας (Καστοριάς).
AVAR: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img