SerresSportNewsΑφιερώματα

Ο Φάνης Γκαϊτατζής ανοίγει την καρδιά του στο ''SSN''

Ο Φάνης Γκαϊτατζής ένας εκ των  πρωτεργατών της ξέφρενης - αλλά όχι τυχαίας- κούρσας του Εθνικού Σιδηροκάστρου στον 1ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος, μιλάει στο ‘’SSN’’ για την μέχρι τώρα επιτυχία των «μπλε».


Είχαμε σαν στο στόχο την παραμονή στην κατηγορία διότι ήμασταν «νεοφώτιστοι» και η ομάδα είχε πολλά χρόνια να βγει σε μια μεγάλη κατηγορία, αυτό τώρα άλλαξε και μας ενδιαφέρει η άνοδος στην FootballLeague 2.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Γίνεται πολύ καλή δουλειά τόσο από τον προπονητή τον κ. Γάδο όσο και από τους έμπειρους παίκτες που πλαισιώνουν την ομάδα. Βέβαια να τονίσω ότι είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και από την διοίκηση του Εθνικού. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει όλους τους τομείς και ιδίως το ποδόσφαιρο… το να είσαι ικανοποιημένος οικονομικά είναι πάρα πολύ σημαντικό κι εμείς είμαστε ήσυχοι σε αυτόν τον τομέα.

Στα αποδυτήρια υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και όλα ξεκινάνε από εκεί. Το κράμα παλιών και έμπειρων παικτών, όπως οι Παναγιωτιδης, Καρυπιδης, Δημητρανοπουλος, Ρουμπος, Πασχαλουδης κ.α. μαζί με τα νεαρά παιδιά εχει δεσει αψογα.

Έχει γίνει καλή επιλογή τόσο σε καλούς ποδοσφαιριστές όσο και σε καλούς χαρακτήρες.

Η Ελευθερούπολη και η Καβαλά στην αρχή της χρονιάς ήταν φαβορί για άνοδο πλέον όμως όχι, έχουν μείνει αρκετά πίσω. Θεωρώ ότι οι Σάπες και το Σουφλί ίσως να παραμείνουν διεκδικητές μέχρι τέλους, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη.

Εμείς δείχνουμε πιο άνετοι από όλους αγωνιστικά μέχρι τώρα και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με όποιον και αν αγωνιστήκαμε. Μονό η ομάδα της Νέας Ζίχνης και ο Ορφέας Ελευθερούπολης μας κόντραραν δυνατά.

Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά –δεν είναι κλίσε αυτό- και αν τελειώσουμε νικηφόρα τα 3 εναπομείναντα ματς του α’ γύρου τότε θα είμαστε μια χαρά και εντός στόχου.

Υπάρχει και η ήττα ασφαλώς στο παιχνίδι. Το συζητάμε συνέχεια πριν την έναρξη των τελευταίων αγώνων. Κάποια στιγμή θα έρθει και η «κοιλιά» μας το επισημαίνει και ο κόουτς.  Αλλά επειδή το γνωρίζουμε, δεν φοβόμαστε και χαίρομαι που ακόμα δεν ήρθε…

 Ο προπονητής μας, λέει, να είμαστε προσγειωμένοι. Η κορυφή από τον πάτο απέχει ελάχιστα. Φέτος υποβιβάζονται 7 ομάδες και με 2-3 απανωτές ήττες, η ψυχολογία πέφτει και μπορεί να μπεις σε μπελάδες.

Δεν έχω βρει κάποιον αντίπαλο καλύτερο στην κατηγορία. Νομίζω -και όχι υπεροπτικά- ότι παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και καλύτερα από τους αντιπάλους μας.

Θέλουμε πολύ να συνεχίσουμε την Σερραϊκή παράδοση που θέλει να ανεβαίνει μια ομάδα κάθε χρόνο στην FootballLeague 2. Είναι κάτι σπουδαίο για το ποδόσφαιρο του τόπου μας. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας κι αυτό χρειάζεται.

Ο κόσμος του Σιδηροκάστρου είναι διψασμένος  για επιτυχίες!

Στην αρχή ήταν κάπως μουδιασμένος και αυτό είναι δικαιολογημένο άλλαξε πλέον, ανταποκρίνεται και είναι κοντά μας! Μας ακολουθούν ακόμα και στα εκτός έδρας ματς.

Υπομονή, όλοι μαζί στην Γ’ Εθνική!