SerresSportNewsΑφιερώματα

Ο Μπόγιαν Βρούτσινα ανοίγει την καρδιά του στο ''SSN''

dy>

Λίγες ώρες μετά τη λύση του συμβολαίου του και λίγες ώρες πριν αναχωρήσει με την οικογένεια του για την πατρίδα του, την Κροατία, ο Μπόγιαν Βρούτσινα άνοιξε την καρδιά του στο Serressportγια τα όσα έζησε στην ομάδα, αυτό τον περίπου 1,5 χρόνο. Είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Κάποια από αυτά θα συζητηθούν αλλά το ύφος του δεν είχε κακία. Περισσότερο ήταν μηνύματα προκειμένου να υπάρξει βελτίωση. Η φυσιογνωμία προϊδεάζει πως είναι καλό παιδί και δεν έχω λόγο να μη πιστέψω τον εαυτό μου. Μπορεί στην ομάδα να μην έζησε πολλά λόγω του τραυματισμού του ωστόσο όπως λέει και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι δε πρόσφερε όσα μπορούσε, νιώθει όμως και πληγωμένος ότι ίσως κάποιοι δεν τον εκτίμησαν όπως θα έπρεπε. Ο Κροάτης επιθετικός στην διάρκειας μιας περίπου ώρας κουβέντα που είπαμε ανοίχτηκε και ανέφερε και μόνος του όλα όσα τον απασχολούσαν και απασχολούν και την ομάδα…

 

-Και τώρα τι γίνετε Μπόγιαν;

Τι να γίνει; Έτσι είναι η ζωή. Επαγγελματίες είμαστε. Θα πάω στην Κροατία, θα μιλήσω με τον μάνατζερ μου και θα δω τι θα κάνω. Έχω προτάσεις από πολλές ομάδες. Από την Αλβανία, με καλά λεφτά αλλά δε θέλω να πάω. Έχω πρόταση από την Κίνα. Θα δω. Και από την Γερμανία. Ίσως να πάω κάπου να πάρω κάποια καλά χρήματα. Δε ξέρω πόσο ακόμα θα με κρατάνε τα πόδια μου. 2-3 χρόνια ίσως οπότε πρέπει να φροντίσω για την οικογένεια μου.

 

-Τελικά τι έγινε; Γιατί πάρθηκε η απόφαση να φύγεις;

Ήταν καθαρά οικονομικό το θέμα. Τον Μαϊο υπέγραψα ένα συμβόλαιο για κάποια χρήματα. Τον Σεπτέμβριο η διοίκηση μου ζήτησε να το μειώσουμε. Το δέχθηκα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κρίση και είναι δύσκολα τα πράγματα και επίσης η ομάδα με στήριξε. Μετά από ένα διάστημα μου ζήτησαν να πληρώνομαι αναλόγως με τους αγώνες που θα παίζω. Το κατάλαβα και αυτό. Ήμουν τραυματίας, το δέχθηκα. Ωστόσο μετά ήρθαν και μου είπαν να παίρνω ένα συγκεκριμένο ποσό το μήνα(3.000 ευρώ). Τους είπα ότι ήταν λίγα τα χρήματα. Έχω οικογένεια, δεν είμαι 19 και 20 χρονών. Είπα να κάνω κάπως πίσω και τους αντιπρότεινα 4.000 ευρώ αλλά δε το δέχθηκαν. Αυτό που με πείραξε πιο πολύ όμως ήταν ότι όλο αυτό έγινε πριν τον αγώνα με τον Θρασύβουλο. Μου είπαν ή δέχεσαι ή δε θα παίξεις. Δεν είναι έτσι. Η ομάδα είχε ετοιμαστεί με εμένα μέσα. Άσε να περάσει το παιχνίδι με τον Θρασύβουλο και μετά συζητάμε. Αναγκάστηκε ο προπονητής να αλλάξει ότι είχε στο μυαλό του. Θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα και τελικά χάσαμε.

 

-Είσαι στεναχωρημένος; Κρατάς κακία;

Στεναχωρημένος είμαι αλλά δε κρατάω κακία σε κανέναν. Το μόνο που θα ήθελα ήταν να μιλήσω απευθείας με τον πρόεδρο και δεν έγινε. Μπορεί να τα βρίσκαμε. Μίλησα με κάποιον τρίτο. Αυτό μου είπε και ο κ. Βασίλης(σ.σ Χρυσανθίδης) που είναι καλός άνθρωπος. Γιατί δεν ήρθες σε μένα; Τέλος πάντων. Ότι έγινε, έγινε…

 

-Μετά από 1,5 χρόνο στην ομάδα, ποια είναι τα καλά πράγματα που κρατάς και ποια τα κακά που θες να αφήσεις πίσω;

Δεν υπήρχαν πολλά κακά πράγματα στην ομάδα. Στην Α΄ Εθνική ήταν όλα καλά. Είχα βέβαια τον τραυματισμό για τον οποίον να πω ότι εγώ τα πλήρωσα όλα, δεν είχα ασφάλεια και πήρα κάποια χρήματα 3 μήνες μετά. Δε μπορώ να πω κάτι πολύ κακό. Ζητάω συγνώμη που δε μπόρεσα να βοηθήσω. Υπήρχαν βέβαια κάποια πράγματα στην ομάδα που δε τα καταλάβαινα αλλά γενικά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όλοι όσοι γνώρισα ήταν πολύ φιλικοί και οι φίλαθλοι. Παρότι κάποιοι με έβριζαν, να ξέρουν ότι προσπαθούσα.


-Όταν λες κάποια πράγματα που δε τα καταλαβαίνεις, τι εννοείς;

Τι εννοώ; Πέρυσι π.χ είχαμε πρόβλημα με τον επιθετικό, εγώ ήμουν τραυματίας και δεν έφεραν κανέναν. Φέτος το ίδιο! Έχουμε πρόβλημα με τους χαφ, δεν έφεραν κανέναν. Ο Παύλος είπε ότι θα τελειώσει μέχρι τον Δεκέμβρη, μετά ότι θα έρθει αρχές Γενάρη αλλά ακόμα δεν έχει έρθει κανείς. Δε τα καταλαβαίνω αυτά. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα λεφτά αλλά και κάτι πρέπει να γίνει. Ο προπονητής κάνει συνέχεια πειράματα και αλλαγές. Γενικά πολλά πράγματα επαναλαμβάνονται με κακό τρόπο όπως με τους μικρούς παίκτες.


-Τι πρόβλημα υπάρχει;

Όλοι βγαίνουν έξω μια φορά αλλά όταν το επαναλαμβάνεις, μια, δύο, τρεις, δε γίνεται. Είναι μικρή πόλη οι Σέρρες. Όλα φαίνονται. Ξέρει ο ένας τον άλλον. Δε μπορείς να κρυφτείς. Όταν είσαι Σερραίος παίκτης και παίζεις στον Πανσερραϊκό πρέπει να έρχεσαι πρώτος στην προπόνηση και να φεύγεις τελευταίος. Όχι να κάνεις έτσι. Ξέρω ότι πριν από παιχνίδια και δεν έχω πρόβλημα να το πω ότι κάποιοι παίκτες ήταν έξω για πολλές ώρες.  Πως θα πας να παίξεις έτσι; Καταλαβαίνω, είναι νέοι αλλά πρέπει να δώσεις στο ποδόσφαιρο για να πάρεις. Έχω την εντύπωση ότι αυτοί οι παίκτες δεν έχουν φιλοδοξίες να φύγουν από τον Πανσερραϊκό και να πάνε πιο ψηλά. Δε ξέρω. Δε μάχονται. Όλοι τους βλέπουν στα παιχνίδια. Δε τους νοιάζει;  Δείξε στον προπονητή ότι έχεις διάθεση, ότι θες να παίξεις, κάνε κάτι.